artikelen - site Roland de Vries

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

artikelen

Regelmatig levert Roland de Vries een bijdrage in een tijdschrift. Vaak is dit in samenwerking met anderen. Passend in de visie dat kennisontwikkeling niet een eenzaam studeerkamerproces is maar voortkomt uit gedeelde ideen, gesprekken en activiteiten.

Bijdragen over loopbaancoaching in het online blad van Banenrijkrijk Limburg
Mirjam van Thuijl, Olga Theunis, Roland de Vries

Loopbaanvaardigheden een must !
Op zoek naar nieuw werk ? 11 handige tips !

Innovatief werkgedrag als concurrentiefactor (drieluik in Limburgs Peil, Dagblad de Limburger, najaar 2011)
Onderzoek, analyse en rapportage: Jol Stoffers, Kees Vreugdenhil en Roland de Vries

Bij innovatie hebben we het opvallend genoeg bijna altijd over nieuwe producten, diensten en gadgets. Zelden is er aandacht voor innovatie in ons werkgedrag, waarmee we onze concurrentiekracht als regio of organisatie maar ook als mens kunnen vergroten. Jol Stoffers en Kees Vreugdenhil, docenten en onderzoekers aan de Hogeschool Zuyd op met name het vlak van duurzame werkinzetbaarheid en innovatief werkgedrag, en Roland de Vries, zelfstandig loopbaanadviseur en loopbaanbegeleider van ondernemers en managers, koppelen voor Limburgs Peil de resultaten van onderzoek aan de dagelijkse praktijk.
Innovatie en het proces van innovatie
Innovatie en werkgedrag en werkvermogen
Innovatie en werkgedrag en employability

Loopbaanprofessional in ontwikkeling
Ieke Witteveen, Roland de Vries, Beatrice van der Heijden

Een bijdrage in het Loopbaanblad Switch, 2010, waarin ontwikkellijnen binnen het vakgebied van de loopbaanprofessional kernachtig in beeld gebracht worden.

Medewerkertevredenheid - de spanning tussen ethiek en kwaliteit -
mr R.A. de Vries en mw drs. T. Zeid - van Driel

Dit artikel betreft een hoofdstuk uit ‘Waarborging van Waarden’, red. Annette Sillje, (april 2002), in de serie 'Management en Ethiek' Dit deel gaat over Kwaliteitsmanagement en Bedrijfsethiek. (ISBN 90 232 3783 8) Deze reeks is een gezamenlijk project van EIBE/Instituut voor Verantwoord Ondernemen, onderdeel van de Universiteit Nyenrode, de afdeling Integrity and Compliance Risk Management van PricewaterhouseCoopers en uitgever van Gorcum, Assen.  


“De invloed van de Hotelschool op het carrièrepatroon van de afgestudeerde”
mr R.A. de Vries

Inleiding tijdens het symposium ‘De rol van het bedrijfsleven in de kwaliteit van de opleiding’ van de  Hoge Hotelschool Maastricht op 27 oktober 1994 in het kader van de heropening van de praktijkfaciliteiten.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu